30 Temmuz 2010 Cuma

Kıbrıs Tatili - Temmuz 2010

deniz

KUZUUM, NAAPANN ? :))
Bu yaz; kelimenin tam anlamı ile leyleği havada gördük :)
Eşim de ben de uzun zamandır tatil yapmamanın verdiği yorgunluğu ve keyifsizliği yaşıyorduk epeydir.
Üst üste gelen bu tatiller bize o kadar iyi geldi ki anlatamam… Zaten benim çok anlatmama gerek yok, fotoğraflar her şeyi anlatacak size :)
Yorucu Kilis gezisinin ardından, Erdek’te dinlenmiş ve inanılmaz güzel enerji depolamıştık aslında, annem sağ olsun bir hafta boyunca, benimde, yeni gelininde elini sıcak sudan soğuk suya değdirmedi :)
Döndükten birkaç gün sonra; “bu tatiller bizi bir yıl idare eder” diyorduk…
Sevgili Yaşar; arayıp; “itiraz istemiyorum, Cuma Kıbrıs’a gidiyoruz, benim davetlimsiniz” dediğinde ise sanki birkaç gün önce tatilden dönmüş olan biz değildik, içimizi tekrar tatil heyecanı kaplayıverdi :)
Hatta öyle bir heyecan ki bu, döndüğümüzden beri tekrar ne zaman gidebiliriz, en uygun uçak bileti ne zaman olur acaba, nerede kalırız diye internette dolaşıp duruyoruz, kısmet olursa bayramdan sonra tekrar gitmek niyetimiz, bakalım :)

kumsal

iskele

Kıbrıs’a ikinci gidişim ve ilk gidişimde öyle kötü anılar ile ayrılmıştım ki; “bir daha asla gitmem” demiştim. Kaldığımız otel çok eski idi, personeli hatta tüm Kıbrıs halkı inanılmaz asık suratlı idi ve yemekleri hiç damak tadıma uymamıştı vs. vs.
Ama bu gidişimde bütün kötü düşüncelerim silindi, az önce dediğim gibi “tekrar ne zaman gideriz” hayalleri kurmaktayız :)
Düşüncelerimin değişmesinde otelin çok büyük etkisi oldu, bu nedenle Merit Crystal Cove Hotel’in tüm personeline buradan tekrar sevgilerimi gönderiyorum.
Birde bizi çok kaliteli bir rehberlik hizmeti ve güler yüz ile gezdiren taksi şoförümüz var tabi ki :)
Otel son derece konforlu ve yemekleri çok lezzetli idi.
Ama hepsinden önemlisi personelin tamamının, saygılı, cana yakın ve güler yüzlü olması idi.
Kendimi bir otel müşterisi gibi değil, çok değer verilen bir misafir gibi hissettim sürekli, e insan tatilde daha ne ister :)
İskelesi çok şık, denizi ise inanılmaz derecede temizdi.
Herkese gönül rahatlığı ile öneririm.

gunduzmanzara

gecemanzara1

Odamızın manzarası ise muhteşemdi, günün her saati ayrı güzel fotoğraf veriyordu. Özellikle gün batımında ve gece…

gecemanzara

Gün batımı manzaraları da yine balkonumuzdan, eşim hiç boş durmuyor, görüyorsunuz :)

gunbatimi

gunbatimi1

Fotoğraflar arasından seçim yaparken o kadar zorlanıyorum ki her seferinde, hepsi birbirinden güzel…

kibrisevleri

Tatilimiz fazla uzun olmadığı için şehir turunu kısa tuttuk. Bellapais ve Mavi Köşk’e gittik, Maria’nın Küp Kebabı’nı yedik.
Tur belki kısa idi ama gittiğimiz iki yer de o kadar harikaydı ki, onları size ayrı ayrı yazılarda ve uzun uzun anlatmaya karar verdim :)

kibrissokaklari-1

kibrissokaklari

Bellapais Manastırı çevresindeki sokaklar.

kilise

Yalnızca Rum’ların oturduğu bir Rum mahallesindeki; Kilise…
Oldukça görkemliydi.

maria1

Yaşar Kıbrıs’a daha önce defalarca gittiği için, müthiş yerler keşfetmiş. Uzun süre Kıbrıs’ta yaşayan kişilerin bile duymadığı ya da gitmediği çok özel mekanlar.
Mavi Köşk bunlardan biriydi ve size uzun uzun anlatacağım Mavi Köşk’ü.
Diğeri de Maria’nın Küp Kebabı…
Yorgo Kasap Restoran; tam bir aile lokantası. Sahibi (muhtemelen Yorgo’nun eşi ya da kızı) her şeyle kendisi ilgileniyor, tüm yemeklerin hazırlanması, ekmeğin, yoğurdun, turşunun, zeytinin, zeytinyağının yapımı… Hepsi Maria’nın elinden.
Ayrıca çok ama çok güler yüzlü, Kıbrıs ile ilgili düşüncelerimi değiştirenler arasında o da var :)

maria2

Yemek öncesi gelen her şey o kadar lezzetliydi ki, anlatamam. Salatanın yağına ekmek banmak, mantar, turşu, kırma zeytin, off inanın şu anda yazarken bile ağzımın suları feci durumda :))

maria3

Hem önden gelenler ile büyük ölçüde doymuştuk, hem de Kıbrıs’ın sıcağında bu büyüklükteki bir eti nasıl yiyeceğiz endişesi vardı önce.
Ama etten bir lokma aldım ve nasıl bitti hatırlamıyorum… Üç saat boyunca toprak kapta ve ateşin içinde pişen bu et, çatalı değdirdiğiniz anda iplik iplik dağılıyordu.
Zaten ben çatalı falan bırakıp, elle yedim kendisini :)

***
Kıbrıs gezisi; genel hatları ile böyle.
Sonuç; ben artık Kıbrıs’ı çook seviyorum kuzuum, gene gidecek, hep gidecek ben :)

10 yorum:

Egeden Tarifler dedi ki...

Kıbrıs'a hiç gitmedim ama gitmeyi istiyorum, bu bilgiler iyi oldu devamını da merakla bekliyorum canım :)

Ordanburdanhayattan dedi ki...

Mügecim ben senin bu blogunu nasıl keşfedememişim. harika olmuş hepsi ellerinize sağlık eşinin de senin de.
Kıbrıs benim de çok sevdiğim tatil mekanlarından biri, Merit da ayrıca oranın en iyi oteli bence. paylaşımların harika. sevgiler

Sare dedi ki...

Muhteşem Erdek manzalarından sonra kendimizi sıcak Akdenize attırdınız, iyi ki gitmişsiniz:)

isil dedi ki...

harika bir yer Kibris tatil icin zira ben orda direk okudum :)) tahmin et artik nasil bitti okul :)) inanilmaz güzel denizi kumu ve yemekleri - gecen sefer gittiginde tamamen yanlis insanlarla ve yemeklerle karsilasmissin canim. Bu sefer memnun kalmana cok sevindim. Belki 6 yilimin orda gecmis olmasindandir bilemiyorum ama inanilmaz bagliyim kibris a hele yemeklerine. Umarim seftali kebabini da denemissindir. ( tatli degil köfte : ) ) merit cyrstal ise ben ordayken yeni acilmisti harika bir otel mutlaka tekrar gitmek istiyorum bende. Mavi kösk ün inanilmaz hikayesini birde senin agzindan dinlemek icin sabirsizlaniyorum Mügecim. hep söylüyorum " yasanacak bir yer degil tatil yapailcak en güzel yer dir Kibris " :) sevgiler

Ballı Cimcime dedi ki...

Harika olmuş bu tatil, hepsi birbirinden güzel fotoğraflarla yeniden gitmiş kadar olduk. Bu otelde konaklamayı ben de çok isterdim Daha önce Salamis Bay'da kalmıştık ama bu fotoğrafları görünce aynı fotojenik odada kalmayı hayal ettim doğrusu:)) Güzel yüreğinize sağlık, sevgiler..

Unknown dedi ki...

wowww harika fotolar, çok güzel bir tatil..Kıbrıs'a hiç gitmedim ve düşünmemiştim bile gitmeyi,ama bu resimleri görünce ne güzelmiş dmeekten alamadım kendimi..Size iyi tatiller diliyorum,Güle güle dönün..

ayşe dedi ki...

Bir Kıbrıslı olarak Kıbrısı beğenmeniz beni çok mutlu etti. Yemeklerimiz çok meşurdur severek yemenize sevindim. Kırma zeytin dediğinize biz çakıştes diyoruz bilgilendirmek istedim, kırma zeytinden farklı olarak hazırlanır. En kısa zamanda umarım tekrar gelirsiniz. Size tavsiyem Karpaz bölgesini gezmeniz. Bir de size özellikle Kıbrıslıların kendine has konuşması ile dalga geçmediğiniz için özellikle teşekkür ediyorum. Genelde tatil gelenler böyle bir adet edindiler bu biz Kıbrıslıları çok incitiyor ne yazık ki.
Sevgiler

ayşen dedi ki...

merhaba Kıbrıs benim içinde özel 10 sene önce orda evlendim çok severim benim ikinci vatanım her sene gitmeye calışıyorum bayramdan sonra nasıl giderim diye planlar yapıyorum bakalım özellikle cocugum olduktan sonra o denizi ve kumu hiç bir yerde bulamıyorum ekimde kasımda denize girmekte başka guzel oluyor

Adsız dedi ki...

müge hanım merhaba
Kıbrısı çok güzel anlatmışsınız bende 3 hafta sonra gideceğim.Bahsetmiş olduğunuz yorgo kasap resyorantın adresini yazarsanız çok memnun olurum.sevgiyle kalmanız dileğiyle

Müge Hüner dedi ki...

Adsız;
Yorgo Kasap'ın yerini tam olarak bilemiyorum :(
Ama bizi götüren; otelin şoförüne "Yorgo Kasap'a gitmek istiyoruz" dediğimizde eliyle koymuş gibi götürdü :)
Sanırım çok bilinen bir yer.

https://www.facebook.com/group.php?gid=81372396570#!/group.php?gid=81372396570&v=wall

Şeklinde bir sayfa buldum sizin için, sanırım epey yardımcı olur :)
Sevgiler.